lördag, maj 13, 2006

Arbetsrotation i programfabriken

Satt och kollade på hockey igår (iofs bara en mycket liten stund men iaf) och det slog mig hur mycket man tar för givet i tv-världen. Som till exempel att vissa program ska ha en viss inramning, och att programledare ska ha en speciell roll beroende på vilket program han är i. Då är det tur att tv inte tillämpar arbetsrotation. Eller?
-----------------------------------------


Att. Juttan
Ref. Arbetsmiljölagen
Från Cee

FÖRSLAG TILL ARBETSROTATION

1. Ishockeysändningen är på väg att börja. Tv-publiken har bänkat sig för matchen mot Slovakien. In kliver Mat-Tina.

- Heeej! Nu är det dags för den här matchen mellan Sveriges pågar och Slovakiens söner, och det är ju jättekul. Vi har varit nere i omklädningsrummet och känt på den muustiga doften, men jag kan ju inte påstå att det luktade så jättegott. Däremot kabanozen de sålde på parkeringen, DET är ju jättegott!
Jaha där blåser de igång matchen! Ojojoj, nu är det någon som kört in i någon annan! Vore det inte bättre om pågarna hade förkläden, så att de inte sölar ner dem med bloood å iiis å sånt gojs som kan ligga på isen... Det är nog bäst jag springer ner med det.

Matchen är ju inte slut än på några timmar, men det är ju resultatet vi alla väntar på, så vi hoppar över till Thomas istället. Så för att spara lite tid, så kan jag ju säga att Bengt-Åke lovat att det här ska bli en läggmatch, och sluta med 4-1 till Slovakien. Över till dig Thomas!

2. *Entonig orgelmusik hörs* Kameran panorerar över ett kök. I mitten av köket står Håkan Södergren och Åke Unger. Båda ser förvirrade ut.

- Jaha, nu är vi här ifrån SVTs stora hall och mitt i den har de byggt upp en kök och här står vi. Eller vad säger du Håkan?

- Ja just det. Det är verkligen inget drag alls här, för vi är helt ensamma med kameramannen. Vi ska laga mat eller vad säger du Åke?

- Just det Håkan. Fru Nilsson har varit ute och köpt ingredienserna till den här tjälknölen som vi ska göra idag, och hon blev ordentligt varm när hon bar hem kassarna från affären! Vi har ju faktiskt bilder från det, när Fru Nilsson var ute och värmde upp..eh handlade tidigare idag..

* Kameran följer en trött dam som går in på coop, hon tar en vagn och börjar handla.*

- Ja här ser ni ju själva. Med den rutinen som Nilsson har blir det här ju en enkel match. Synd bara att henne vikt är så låg att hon blir en enkel match för backarna... Nej rånarna på vägen hem.

* Efter 20 minuter får vi se fru Nilsson bära in varorna i köket i studion.*

- Ja då ska vi väl köra igång, eller vad säger du Åke? Jag hoppas ni bänkat er med chips och bira där hemma nu, för den här tjälknölen kommer att ta sin tid. Men vi följer förstås hela kvällen!

- Ja! DÄR går startskottet! Håkan sträcker sig efter förklädet, svänger det runt kroppen, och Fru Nilsson tar köksvägen och går hem. Där börjar Håkan leta i matkassarna. Han letar, letar, letar och JA!!! Där kom första varan! Det var köttbiten!!! Håkan sträcker sig återigen ner i matkassarna, han är van vid att jobba hem så vi ser fram emot en spännande kväll...

* Sändingen fortsätter till morgonen då tjälknölen äntligen är färdig.*


3. Klockan är 7:15 och det är tid för Bolibompa. Denna dag med Sverker och Janne!

* Draken tonar ut och in i studion kommer Sverker Olofsson, släpandes på sin soptunna. Efter honom går Janne Josefsson och ser bister ut.

- I flera år har barn skickat in så kallade teckningar till Barnprogrammen, och fått uppskattning och belöningarna för detta. Men nu är det slut! Barn är nämligen ena riktiga lurendrejare! Titta här Janne!

* Sverker håller upp några barnteckningar.*

- För den här skiten har barnen lurat till sig kepsar, tröjor och dataspel från vänliga och givmilda programledare. Det här liknar ju ingenting!

- Jag är nog mera tveksam till åldern här på baksidan. Det står Anja 12 år, men det kan hon ju omöjligt vara. Hon som ritar så illa kan inte vara mera än 4 år. Vi måste gå till botten med det här. Det är att lura människor!

* Hämtar en telefon och ringer upp Anja.*

- Hallå det är Anja.
- Ja det här är Janne Josefsson på samhällsprogrammet Bolibompa. Hur gammal är du?
- Jag är 12.
- Är du säker på det? Kan du bevisa det? Är du verkligen säker på att du är 12 år?
- Jo jag är 12, eller jag fyller 12 på lördag. Vi ska ha fest då och..
- VA! Just det! Du står ju och ljuger mig rakt upp i ansiktet!!
* Sverker bryter in.*
- Vad har du att säga till konsumenterna!? Den här teckningen är ju bara skit!
* Anja börjar gråta*
- Just det! Du har ju lurat alla skattebetalare som solidariskt bekostat dina kepsar, tröjor och tv-spel!! För att inte tala om att du ljugit dem rakt upp i ansiktet!! *Janne hötter med fingret.*

*Sverker öppnar soptunnan*
- Ja Anja, om du inte kan lova tv-tittarna någon form av kompensation för det här slarvet så åker tecknigen rakt ner i soptunnan!Men det kanske var det du ville från början! Är det så? Är det så?

-------------------------
To Be Continued...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skrattar mig fördärvad,,,,lysande med mat Tina eller hela rotationen skulle vara perfekt om Juttan köpte det ,,,

Skolfröken sa...

fniss!

Anonym sa...

Hahahahaha! Underbart.