söndag, oktober 02, 2005

Vuxensöndag

På helgerna är människor lediga. Det kan innebära en massa saker, till exempel att de får tid över till annat än arbete och vardagens bestyr. Oavsett om nu denna tid läggs på att gå på fest, råna närbutiken, maraton-se Star Wars filmerna, eller ha en mysig picnic med sin älskade så är det utmärkande för helgen att den ska vara så där spännande, härlig och annorlunda mot vardagen. En tid för inandning, rekreation och livsnjutande.

Idag har sambon och jag storhandlat på Willys. Vet ni hur trist det är att storhandla? Det enda som är mera trist är att varje dag tvingas småhandla. Det är därför man fortsätter att storhandla, trots att det suger och jag förvandlas till en tjurig 5-åring som vet exakt hur jättetråkigt det är att gå i affärer, och eftersom jag fortfarande går på WW:s points-program kan jag inte ens muta mig med godis. Sen kom vi hem, letade upp en ny parkeringsplats, släpade 12 kassar mat uppför trapporna och packade in all mat. Sen städade vi hela lägenheten.

Övrig tid under dagen har gått åt till att försöka reda upp en himla röra bestående av 1st vvs-installatör, 4 andra lägenheter i vårt hus, ett antal nycklar som ska överlämnas till installatören och 0 personer som vet hur allt detta ska gå till. Jag ska i egenskap av styrelserepresentant ta emot installatören och överlämna nycklar imorgon klockan 7:30, vilket inte precis är den tid på dygnet då min personlighet kommer mest till sin rätt. Jag kan inte tänka mig en tråkigare söndag än den jag haft idag.

På den positiva sidan så har jag handlat julklappar idag och fått en stor bukett med solrosor av sambon (i fredags). Solrosor håller sig länge och är glada blommor, och jag kan uppskatta dem fullkomlingt eftersom den man jag lever med aldrig skulle drömma om att köpa blommor för att blidka mig eller reparera något. Framför allt därför att han har bättre smak än så. Jag gillar solrosor.

Det ÄR inte konstigt att köpa julklappar i oktober (eller i september heller för den delen, för det var då jag började i år). Det är synnerligen smart och förståndigt. Man behöver inte trängas med andra människor i knökfulla affärer dagarna innan jul, och man behöver inte betala dubbelt så mycket som prylarna är värda bara för att handlarna kan höja priserna just då (och att som Kalle Anka fira jul efter mellandagsrean tänker jag verkligen inte ge mig på). Dessutom får man längre tid på sig att hitta passande saker, istället för att panikköpa trisslotter till alla, och inte minst behöver man aldrig någonsin ha dåligt med pengar i januari.

De julklappar jag köpte idag var 2 barnböcker; Gittan och fårskallarna samt Gittan och gråvargarna. Har fått dem rekomenderade av V (och även läst dem själv hemma hos henne) så jag vet att de är roliga. Nu gäller det bara att ungarna som ska få dem inte har böckerna redan...

Nästa helg ska vi göra något fullständigt ovuxet och spännande, om vi så ska måla om hela köket med vattenfärger och bara äta chokladglass. Jag får huvudvärk av så här mycket vuxenhet.

Dagens citat (som inte har ett skit med saken att göra):
Grabbar, ni jobbar för dåligt och är alldeles för loja. Får jag se den minsta lojalitet i den andra halvlek byter jag ut er direkt!
/Rolf Zetterlund, fotbollscoach

Inga kommentarer: